Årets talere på EGN-dagen

På EGN-DAGEN 2019 vil du opleve en række succesfulde topledere, iværksættere og ikke mindst finansministeren, der alle udfordrer dit personlige, ledelsesmæssige og forretningsmæssige lederskab på vej ind i fremtiden.

Jens Bjørn Andersen
Group CEO, DSV og kåret som Danmarks bedste topchef

Øget værdiskabelse år efter år i en global virksomhed

Jens Bjørn Andersen har stået i spidsen for DSVs ene succesrige virksomhedsopkøb efter det andet. Med det seneste køb af det schweiziske transportfirma Panalpina er det danske transport- og logistikselskab nu verdens fjerdestørste, med en årlig omsætning på 116 mia. kr. og en medarbejderskare på 65.000. 

Jens Bjørn Andersen vil fortælle om DSVs konkurrencemæssige situation, strategi og værdigrundlag. Herunder hvordan han arbejder med sit personlige lederskab, og hvordan det lykkes DSV år efter år, at skabe øget værdi i en global virksomhed, hvor forskellige kulturer skal mødes. 

Om Jens Bjørn Andersen

Jens Bjørn Andersen har siden 2008 bestridt posten som Group CEO for DSV. Jens Bjørn Andersen er desuden medlem af bestyrelsen for Nordea-fonden og Børnecancerfonden og medlem af Nationalbankens repræsentantskab. Jens Bjørn Andersen blev udlært speditør hos Samson Transport i 1990.

Læs mere

Nicolai Wammen
Finansminister, Socialdemokratiet

Rigets tilstand

Brexit, grøn omstilling og en ny recession der truer. Dette er bare nogle af de temaer, der trænger sig på, når vi får besøg af finansminister Nicolai Wammen, der vil komme med sit og regeringens bud på, hvad der er rigets tilstand, herunder ikke mindst, hvad erhvervslivet bør og kan berede sig på.

Om Nicolai Wammen

Nicolai Wammen er folketingsmedlem for Socialdemokratiet. Han blev udnævnt som finansminister i forlængelse af folketingsvalget i juni 2019 og har tidligere bestridt posterne som forsvarsminister og europaminister, ligesom han op til valget i 2019 bestred posten som politisk ordfører for Socialdemokratiet. 

Nicolai Wammen blev et offentligt kendt ansigt som borgmester i Aarhus Kommune (2006-2011). Wammen er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet.

Læs mere

Tom Knutzen
Topleder i verdensklasse, CEO, Jungbunzlauer Suisse AG, formand i Tivoli m.fl.

Hvad er kravene til fremtidens topleder? 

Tom Knutzen er kendt for at skabe stor værdi for aktionærerne. Først blev han kendt for sin rolle som adm. direktør i NKT, hvor han lavede en opsigtsvækkende turnaround. Derefter gjorde han sidestykket efter som adm. direktør i Danisco, som siden blev solgt for milliarder.

Der bliver lyttet, når Tom Knutzen stiller sig på talerstolen. Med sine mange års erfaring fra topleder- og bestyrelsesposter i store internationale virksomheder giver Tom sit bud på kravene til fremtidens leder, og hvad der skal til for at skabe engagement.

En række megatrends påvirker vores erhvervsliv og samfundsudvikling, både nationalt og internationalt. Med nye teknologier og hele klimadagsordenen sættes eksisterende ledelses- og forretningsmodeller på prøve.

Flere og flere topledelser og bestyrelser sammensættes og udvikler sig internationalt. Hvad stiller det af krav til topledere, og er der forskel på topledelse i forskellige kulturer? Øget transparens og mediernes påvirkning udfordrer ligeledes balancen mellem lederen, mennesket og de forretningsmæssige hensyn.

Om Tom Knutzen
Tom Knutzen varetager i dag en af erhvervslivets helt tunge poster som CEO i det schweiziske privatejede konglomerat, Jungbunzlauer Suisse AG. Virksomheden er verdensførende inden for fødevareingredienser. Til sammenligning har virksomheden en omsætning, som er knap 10 gange større end fødevaregiganten Chr. Hansen.

På bestyrelsesfronten blev Tom i 2018 valgt som formand for Tivoli. Derudover er han næstformand i FLSmidth & Co. A/S og medlem af bestyrelsen i ISS A/S, Chr. Augustinus Fabrikker A/S og flere andre. Tom Knutzen blev i 2012 Ridder af Dannebrog og er tidligere hædret som Fremtidens Globale Leder af World Economic Forum.

Læs mere

Lone Fønss Schrøder
CEO, Concordium Group, næstformand i Volvo m.fl. og en af Europas mest indflydelsesrige erhvervskvinder

Fremtidens blockchain-teknologi og Kina som magtfaktor – hvad kræver det af ledelsen nu?

Lone Fønss Schrøder er CEO i blockchain-selskabet Concordium. Hun er også en af de højest placerede og mest succesfulde kvinder i europæisk erhvervsliv med bestyrelsesposter i Volvo (næstformand) og  Ikea.

Lone Fønss Schrøder vil indvie os i betydningen af blockchain i fremtiden og giver os helt konkrete eksempler på, hvad det betyder for virksomheders måder at agere på i fremtiden. Hvorfor ser hun blockchain som en interessant platform for ledelsen, og hvilken betydning har regulering og f.eks. Kina som magtfaktor?

Om Lone Fønss Schrøder

Lone Fønss Schrøder er CEO i Concordium Group, hvis formål er at opbygge verdens førende ID-validerende og regulatorisk compliant blockchain-netværk.

Lone har omfattende erfaring fra store virksomheder inden for flyindustrien, olie & gas og shipping samt fra kapitalmarkeder.

Hun er Co-founder af en række digitale teknologiprodukter, bl.a. fintech-virksomheden CashWorks.

Lone var ansat hos A.P. Møller – Mærsk i 22 år, hvor hun bl.a. var Senior Vice President og grundlagde Maersk Procurement og Star Air. Hun blev i en alder af bare 28 år administrerende direktør for Star Air.

I 2005 blev hun President for Wallenius Lines, en førende leverandør af verdensomspændende fabrik-til-forhandler-transportløsninger og terminalfaciliteter for shippingindustrien.

Læs mere

André Rogaczewski
Adm. direktør og partner, Netcompany

Hvad er forudsætningerne for sund vækst og udvikling af vores virksomheder i Danmark?

I Danmark er vi langt fremme på digitaliseringsfronten og har, uden pral, verdens mest fleksible arbejdsmarked. Den position skal vi få mest muligt ud af, mener André Rogaczewski. Men det handler om at turde!

Med dette mener han, at hvis vi tør handle, kommer vi på forkant med udviklingen og kan udnytte den vækst, som digitaliseringen skaber. I stedet for at sætte os tilbage og glæde os over de gode tider i dansk økonomi, skal vi netop handle nu, hvor muligheden byder sig.

André  arbejder passioneret for Danmarks digitale udvikling. Han trækker stregerne op, og forklarer sit klare mål om at vise, hvordan digital transformation kan skabe stærke, bæredygtige samfund, succesfulde virksomheder og bedre livskvalitet for os alle.

Om André  Rogaczewski

André  Rogaczewski er CEO og medstifter af Netcompany i 2000. I dag, 19 år senere, leder han en af de mest succesrige IT-virksomheder i Norden med mere end 2000 talentfulde medarbejdere på tværs af 10 kontorer i 6 lande.

André er også bestyrelsesmedlem i Den Sociale Investeringsfond, Finansministeriet og Formand for Fonden for Entreprenørskab. Han blev i 2018 nomineret til Årets Leder og i 2017 nomineret til Årets Dansker. André er født i Polen og opvokset i Aalborg.

Læs mere

Maria Ahlström-Bondestam
5. generation af det finske, famileejede og internationale Ahlström koncern, medstifter og bestyrelsesformand af Eva Ahlström Foundation.

Er du leder har du magt og indflydelse – brug den rigtigt!

Maria Ahlström-Bondestam ”walks the talk” og er en kvinde af sine meningers mod. Kort sagt mener hun, at hvis du som leder har power, så har du en indflydelse du kan, og bør, gøre gældende for at skabe stabilitet, sikkerhed og social ansvarlighed i det globale samfund.

Maria har viet sit liv til at påvirke topledere i hele verden til at gøre det rigtige. For især topledere har muligheden for indflydelse. Maria Ahlström-Bondestam er af den overbevisning, at især familieejede virksomheder har en unik mulighed for at skabe indflydelse i samfundet.

Hvis man er veluddannet, økonomisk uafhængig, og man ikke tager et ansvar, ”hvem kan man så forvente gør det?” Og ”hvis tidspunktet ikke er det rette til at tage ansvar, hvornår er det så”?

Som initiativtager til Eva Ahlström fonden med 42 familieejede virksomheder, der alle vil gøre en positiv forskel for samfundet, medbringer hun konkrete eksempler på, hvordan virksomhedsledere og -ejere har taget ansvar og sat handling bag ordene. 

Om Maria Ahlström-Bondestam
Maria Ahlström-Bondestam er 5. generation af det familieejede globale industri-konglomerat Ählstrøm, der er en af Finlands største industrikoncerner. Hun har en international profil, taler mange forskellige sprog og har boet i 10 forskellige lande.

Som medstifter og bestyrelsesformand af Eva Ahlström Foundation forsøger hun at gøre en forskel for at skabe en positiv forandring i samfundet og netop selv skabe social ansvarlighed globalt.

Læs mere

Jesper Søgaard
Founder og CEO, Better Collective   

En iværksætters rejse mod børsnotering og international succes

Jesper Søgaard står bag firmaet Better Collective, som han fik idéen til som 19-årig sammen med en gymnasiekammerat. Han er en af pionererne, når det gælder uddannelsesplatforme i igaming industrien og virksomheden er i dag verdens førende. Visionen er, at gøre industrien gennemsigtig og retfærdig.    

Jesper deler ud af sine erfaringer med at bygge en virksomhed med udgangspunkt i ordentlighed, og hvad det har betydet for resultatskabelsen. 

En virksomhed, som samtidig er bygget på en digital trend og som er globalt født. Jesper Søgaard stiftede Better Collective, i dag verdens førende iGaming affiliate-koncern i 2004, og har været en drivkraft i virksomheden lige siden.

Jesper og hans medstifter lærte hinanden at kende på Viborg Katedralskole og tog de første spadestik til virksomheden i Berlin tilbage i 2002. Som CEO i Better Collective har Jesper spillet en stor rolle i at udvikle virksomheden fra start-up fasen til børsnotering i 2018. I dag har virksomheden næsten 400 ansatte og kontor i 10 lande.      

Om Jesper Søgaard
Jesper Søgaard er med sin passion for iværksætteri aktiv i at styrke den nordiske iværksætterånd. Sammen med sin medstifter i Better Collective, Christian Kirk Rasmussen, har han investeret i, og rådgivet flere nordiske startups gennem det fælles investeringsselskab, Bumble Ventures A/S.

Læs mere

Liselotte Lyngsø

Fremtidsforsker og M.Phil., Oxford University

Liselotte Lyngsø tegner billedet af fremtidens arbejdsmarked, der bl.a. er præget af skiftende relationer, chatbotter, SoMe og gaming. Hun fortæller, hvordan vi kan træne vores fremtidsmuskler og dermed spotte og forme fremtidens lederskab.

Om Liselotte Lyngsø

Liselotte Lyngsø er fremtidsforsker og stiftende partner i Future Navigator. Hun har en M.Phil . i økonomi og politik fra St. Anthony College, Oxford University, England og har medvirket i talrige TV-programmer, artikler, skræddersyede foredrag og bøger. 

Liselotte er efterspurgt verden rundt, hvor hun bl.a. designer visionsprojekter for flere store globale virksomheder, son hun hjælper med at ruste til fremtiden.

Hun er udpeget til NMC Technology Outlook, er medlem af The Lifeboat Foundation – Safeguarding Humanity, Foresight editorial board,  MOL og Nordic Theme Parcs. Hun sidder i flere udvalg og bestyrelser, bl.a. i Specialisterne og er et stiftende medlem af The Global Future Forum.

Læs mere

Tine Gøtzsche
Journalist og dagens moderator

Tine Gøtzsche er en rutineret journalist, vært og moderator. Hun var over 20 år hos DR, hvoraf de 8 år var som nyhedsoplæser på TV-Avisen. Derudover har hun været vært på valgdebatter, statsministerdueller og kongelige begivenheder i ind- og udland.

Tine Gøtzsche har tidligere bestyret DR-programmer som DR2 Udland, Profilen og Temalørdag som både reporter, tilrettelægger og vært. 

Hun vil sikkert føre os igennem dagen som interviewer og moderator på EGN-Dagen 2019..

Om Tine
I 2018 valgte Tine at blive selvstændig. Hun spænder bredt og er stadig meget aktiv i mediebilledet. Hun arbejder også med at lave konferencer for virksomheder, organisationer og offentlige institutioner. 

Læs mere